Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@13:13:40 GMT

ارزش و اهمیت دعا در"ماه رجب"

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۱۷۸۲

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: ماه رجب و مضامین ادعیه آن بیانگر پیام امید برای بندگان است. امید به بخشش گناهان، امید برای کسب فضیلت در پیشگاه خدا، امید به نزدیکی و بندگی امید، به برآمدن حاجات و امید به سعادت و رستگاری. ماه رجب ماهی خاص و ویژه است که در آن موحدان می‌دانند برای برآورده شدن حاجات باید به درگاه خداوند متوسل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: میر احمدرضا حاجتی کارشناس علوم قرآنی پیرامون اعمال ماه رجب گفت: ماه رجب فرصت ارزشمندی برای کسب فضیلت است، فرصت‌هایی که در این ماه برای عبادت مطرح شده در ماه‌های دیگر دیده نمی‌شود.

وی در همین راستا ادامه داد: ماه رجب از جمله اعیاد مومنین و بهار ذکر الهی است، این بهار معنوی همراه با سلوک دل و روایتگر و بیانگر ارزش‌های نهفته در این ماه است، ماه رجب ماهی است که رحمت الهی همانند باران بر سربندگان خود می‌بارد و ملائک پروردگار در آسمان بندگان را به عبادت و دعا به درگاه خداوند برای بخشش گناهان و برآورده شدن حاجات هدایت می‌کنند.


حاجتی با اشاره به پیام ماه مبارک رجب تاکید کرد: ماه رجب و مضامین ادعیه آن بیانگر پیام امید برای بندگان است. امید به بخشش گناهان، امید برای کسب فضیلت در پیشگاه خدا، امید به نزدیکی و بندگی، امید به برآمدن حاجات و امید به سعادت و رستگاری، ماه رجب ماهی خاص و ویژه است که در آن موحدان می‌دانند برای برآورده شدن حاجات باید به درگاه خداوند متوسل شوند و دست نیاز به سوی پرودگار دراز کنند.

وی پیرامون مهمترین ادعیه ماه رجب بیان کرد: یکی از مهمترین ادعیه‌ ماه رجب همان دعای «مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» است که از زبان «امام صادق (ع)» نقل شده است: «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ، وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ، یا مَنْ یُعْطِى الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ، یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ سَئَلَهُ، یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ‏ تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً، اَعْطِنى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِیَّاکَ، جَمیعَ خَیْرِ الدُّنْیا وَ جَمیعَ خَیْرِ الْأخِرَةِ، وَ اصْرِفْ عَنّى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِیّاکَ جَمیعَ شَرِّ الدُّنْیا وَ شَرِّ الْأخِرَةِ، فَاِنَّهُ‏ غَیْرُ مَنْقُوصٍ مااَعْطَیْتَ، وَ زِدْنى‏ مِنْ فَضْلِکَ یا کَریمُ؛ اى که براى هر خیرى به او امید دارم و از خشمش در هر شرى ایمنى جویم. اى که مى‏‌دهد عطاى بسیار در برابر  طاعت اندک، اى که عطا کنى به هرکه از تو خواهد، اى که عطا کنى به کسى که از تو نخواهد و نه تو را بشناسد از روى نعمت بخشى و مهرورزى، عطا کن به من به خاطر درخواستى که از تو کردم، همه خوبى دنیا و همه خوبى و خیر آخرت را بگردان از من به خاطر همان درخواستى که از تو کردم، همه شر دنیا و شر آخرت را، زیرا آنچه تو دهى چیزى کم ندارد یا کم نیاید و بیفزا بر من از فضلت اى بزرگوار».

حاجتی به بزرگی و عظمت دعای «مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» اشاره و تصرح کرد: در دعای «مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» عظمت خداوند و لطف او به بندگانش گوش‌زد شده و همه را برای تمسک به پروردگار فرا می‌خواند، این دعا رحمتی بی منتها است که همه خلق را در بر گرفته و به آنها یادآوری می‌کند پس چه خسران وقتی ما چنین پروردگاری را داریم و دست نیاز و بندگی خود را به سوی آن دراز نمی‌کنیم.

وی به حدیثی از «پیامبراکرم (ص)» پیرامون جایگاه دعا در ماه رجب اشاره و اظهار کرد: پروردگار سبحان به «پیامبر گرامی اسلام (ص)» در سوره فرقان آیه ۷۷ می‌فرمایند: «قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ ۖ فَقَدْ کَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ یَکُونُ لِزَامًا، بگو که اگر دعای شما و ناله و زاری و توبه شما نبود خدا به شما چه توجه و اعتنایی داشت؟ که شما کافران آیات حق را تکذیب کردید و به کیفر همیشگی آن گرفتار خواهید شد». این مهم نشان می‌دهد که جایگاه دعا برای بندگان تا چه میزان مهم است اگر دعایتان نباشد پروردگارم به شما ارجى و قدری نمی‌گذارد.

حاجتی خاطرنشان کرد: بهترین راه برقراری ارتباط بندگان با خداوند همین دعا است، دعا در ماه رجب امری مهم و ارزشمند است. دعا به گفته «پیامبر اکرم (ص)» سلاح انبیاء است، سلاحی که در سخت‌ترین شرایط همراه انبیاء بوده و به واسطه آن کارهای بزرگی انجام شده است. ثمرات بزرگ توحیدی، درس‌های دینی، نبوت امامت، عدل و معاد که با تعمق باید از آنان استفاده کرد.

منبع: میزان برچسب ها: ارزش و اهمیت ، دعا ، ماه رجب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ارزش و اهمیت دعا ماه رجب ماه رجب ا ر ج وه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۱۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب

به گزارش خبرآنلاین، یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی می‌تواند در ایمن نگه داشتن شما از بسیاری از انواع بیماری‌های جدی مفید باشد. به همین دلیل است که متخصصان سلامت توصیه می‌کنند روزانه رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز، سبزی‌ها و میوه‌های فصلی مصرف کنید.

به گزارش همشهری آنلاین، وقتی صحبت از تغذیه می‌شود، اغلب نیازهای بدن به پروتئین به همراه ویتامین C و D بسیار مورد بحث قرار می‌گیرد، اما آیا می دانید که ویتامین B نیز به اندازه این مواد مغذی برای بدن ما مهم است؟ ویتامین B-۱ نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب، عضلات و قلب دارد. ویتامین B-۱ که همچنین به عنوان «تیامین» شناخته می‌شود، برای متابولیسم گلوکز در بدن ما و تسهیل عملکرد عصبی و عضلانی ضروری است. کمبود آن در بدن می‌تواند بسیاری از مشکلات سلامتی جدی مانند از دست دادن حافظه را افزایش دهد.

عوارض کمبود ویتامین B۱

ویتامین B۱ یا تیامین یک ویتامین محلول در آب است که به بدن کمک می‌کند از کربوهیدرات‌ها به عنوان انرژی استفاده کند. کمبود آن معمولا باعث ابتلا به بیماری «بری بری» می‌شود، وضعیتی که خطر اختلالات مربوط به اعصاب محیطی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، به دلیل کمبود آن می‌توان با کاهش وزن و بی اشتهایی نیز مواجه شد. در موارد شدید، گیجی و مشکلات حافظه کوتاه مدت نیز ممکن است رخ دهد (علایم بری‌بری شامل کاهش وزن، اختلال در ادراک حواس، اختلالات هیجانی، ضعف و درد در اعضای بدن و نامنظمی ضرب‌آهنگ قلب است. درمان بری‌بری از طریق مصرف «تیامین» به صورت قرص یا با تزریق صورت می‌گیرد. علایم بهبودی بیمار از ساعاتی پس از شروع درمان ظاهر می‌شود). در این مطلب به چند غذای غنی از ویتامین B۱ اشاره می‌کنیم که باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند.

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان حاوی مقدار کافی ویتامین B۱ است. تنها از ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان، می توان ۰.۱۰۶ میلی گرم ویتامین B۱ دریافت کرد. تخمه آفتابگردان همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری دیگر از جمله ویتامین‌های B۲، B۳، B۶، C، E و K است. این ویتامین‌ها برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های جدی مفید هستند. نیازهای ویتامین B۱ را میتوان با گنجاندن تخمه آفتاب گردان در رژیم غذایی تامین کرد.

نخود سبز

فقط ۱۰۰ گرم نخود سبز حاوی ۰.۲۸۲ میلی گرم ویتامین B۱ است. علاوه براین، نخود سبز همچنین مواد معدنی ضروری کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و سلنیوم را تامین می‌کند، گفته می‌شود تنها با گنجاندن نخود سبز در رژیم غذایی می‌توان بر کمبود «تیامین» (ویتامین B۱) غلبه کرد.

غذاهای غنی از ویتامین B۱

نه فقط این دو، بلکه «تیامین» به طور طبیعی در گوشت، ماهی و غلات کامل یافت می‌شود. برای این کار می‌توانید ماهی، لوبیا، حبوبات و کشک را نیز بخشی از رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف روزانه توصیه شده ویتامین B۱ برای بزرگسالان ۱۹ سال و بالاتر ۱.۲ میلی گرم و برای زنان ۱.۱ میلی گرم است. نیاز به «تیامین» در دوران بارداری و شیردهی به ۱.۴ میلی گرم افزایش می‌یابد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903106

دیگر خبرها

  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • زلنسکی:اوکراینی‌ها بندگان برگزیده خدا هستند/قطعا پیروز خواهیم شد!
  • زلنسکی: پرچم اوکراین بر شانه خداوند است!
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • تذکر رهبر انقلاب به اهمیت نگاه ملی در کودکان + فیلم
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه